Bábovka s jogurtem: Připravte ji podle našeho receptu a už nikdy nebudete péct jinak!

Domě tips 70 Bábovka s jogurtem: Připravte ji podle našeho receptu a už nikdy nebudete péct jinak! recepty  Bábovka s jogurtem

Bábovka s jogurtem je dezert, který vás ohromí svou vláčností, jednoduchostí a neodolatelnou chutí. Tento recept je tak skvělý, že jakmile ho vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít experimentovat s jiným – stane se vaším absolutním favoritem! Představte si nadýchanou bábovku, která se rozplývá na jazyku – pojďme ji společně upéct!


Bábovka s jogurtem: Nová láska v kuchyni

Bábovka je česká klasika, ale přidání jogurtu ji posouvá na novou úroveň – je šťavnatá, lehká a perfektní ke kávě nebo čaji. Jogurt dodává těstu jemnost a vlhkost, díky čemuž zůstává čerstvá i několik dní (pokud ji ovšem hned nesníte!). Tento recept je tak snadný, že ho zvládne i začátečník, a výsledek? Dokonalost na talíři!

Domě tips 71-1024x762 Bábovka s jogurtem: Připravte ji podle našeho receptu a už nikdy nebudete péct jinak! recepty  Bábovka s jogurtem
Bábovka s jogurtem: Připravte ji podle našeho receptu a už nikdy nebudete péct jinak! 4

Ingredience na formu o průměru 22 cm

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g bílého jogurtu (ideálně plnotučného)
  • 150 g cukru
  • 100 ml oleje (např. slunečnicového)
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • Kůra z 1 citronu (volitelné, pro svěžest)
Domě tips 72-1024x762 Bábovka s jogurtem: Připravte ji podle našeho receptu a už nikdy nebudete péct jinak! recepty  Bábovka s jogurtem
Bábovka s jogurtem: Připravte ji podle našeho receptu a už nikdy nebudete péct jinak! 5

Postup přípravy

  1. Příprava těsta: V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte jogurt, olej a citronovou kůru, pokud ji používáte, a promíchejte.
  2. Suché ingredience: Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí, postupně přisypávejte do tekuté směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Pečení: Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou nebo strouhankou. Nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 40–45 minut – zkouška špejlí vám prozradí, jestli je hotová.
  4. Dokončení: Nechte bábovku 10 minut chladnout ve formě, pak ji vyklopte a po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.

Tipy pro nejlepší bábovku s jogurtem

Chcete ji ještě vylepšit? Přidejte do těsta hrst rozinek, oříšků nebo kapku rumu pro extra šmrnc. Představte si tu vůni, když se bábovka peče, a tu vláčnost, když ji krájíte – je to tak dobré, že budete litovat, že jste ji nezkusili dřív! Jogurt zaručí, že zůstane šťavnatá i druhý den.


Bábovka s jogurtem podle tohoto receptu je tak fantastická, že se stane vaším jediným způsobem, jak péct bábovku. Jednoduchá příprava, luxusní chuť a výsledek, který vás dostane do kolen – už nikdy nebudete hledat jiný recept! Vyzkoušejte ji a připravte se na lásku na první sousto!

Napsat komentář