Luxusní tvarohová buchta je dezert, který převrací klasický cheesecake naruby – je tak neobvyklý a božský, že vám z něj spadne čelist a možná i ztratíte vědomí! Zapomeňte na obyčejné buchty – tahle verze spojuje nadýchané těsto, krémový tvaroh a překvapivý twist, který vás dostane. Připravte se na luxusní zážitek, který překoná všechna očekávání!
Luxusní tvarohová buchta: Nový level sladké extáze
Tvarohová buchta je v české kuchyni stálicí, ale tahle luxusní varianta posouvá hranice. Inspirací je klasický cheesecake, ale přidáváme nečekanou vrstvu karamelizovaných jablek a oříškovou posypku. Výsledek? Kombinace, která je tak neodolatelná, že budete chtít sníst celý plech najednou. Pojďme si ji připravit!
Ingredience na plech (cca 30 x 20 cm)
- Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml mléka
- 1 kostka droždí (42 g)
- 80 g cukru
- 1 vejce
- 60 g másla
- Špetka soli
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 2 jablka (nakrájená na plátky)
- 2 lžíce másla a 2 lžíce cukru (na karamelizaci)
- Posypka:
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce cukru

Postup přípravy
- Těsto: V mléce s lžící cukru nechte vzejít droždí (10 minut). Smíchejte mouku, sůl, zbylý cukr, vejce, máslo a kvásek. Vypracujte těsto a nechte kynout 1 hodinu.
- Karamelizovaná jablka: Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cukr a plátky jablek. Restujte 5 minut, dokud nezkaramelizují.
- Náplň: Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do hladké hmoty.
- Sestavení: Těsto rozválejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozetřete tvarohovou náplň, přidejte karamelizovaná jablka a posypte ořechy s cukrem.
- Pečení: Pečte při 170 °C asi 35–40 minut, dokud není zlatavá.
Tipy pro luxusní tvarohovou buchtu
Chcete ještě větší šok? Přidejte do tvarohu kapku rumu nebo na vrch trochu skořicového sirupu. Představte si tu kombinaci – křehké těsto, sametový tvaroh, sladká jablka a křupavé ořechy. Je to tak dobré, že se vám z toho zamotá hlava! Po vychladnutí podávejte s kopečkem šlehačky – luxus zaručen.
Luxusní tvarohová buchta je víc než jen dezert – je to umělecké dílo, které vás ohromí svou originalitou a chutí. Tento recept je tak neodolatelný, že budete mít co dělat, abyste se udrželi při vědomí. Vyzkoušejte tuhle tvarohovou buchtu a připravte se na sladké šílenství, ze kterého se jen tak nevzpamatujete!
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.