Makovec je česká klasika, která vás dostane svou vláčností a jednoduchostí. Tento recept na hrníčkový makovec je tak dobrý, že na něj podsednete – rychlý, nadýchaný a plný makové chuti! Ať už hledáte nejlepší makovec na plech, vláčný makovec s tvarohem, nebo rychlý makový koláč, tady najdete ideální návod. Připravte si hrnek a pojďme péct tuhle makovou pochoutku!
Proč je tento makovec neodolatelný?
Vláčný makovec je snem každého milovníka sladkého – kombinace mletého máku, jednoduchých surovin a rychlé přípravy z něj dělá hit každé kuchyně. Tento hrníčkový makovec recept je perfektní pro začátečníky i zaneprázdněné pekaře – žádné vážení, jen hrnek a pár minut. Představte si tu vůni máku a másla – to je dezert, ke kterému se budete vracet znovu a znovu!
Ingredience na 1 plech (cca 12 porcí)
- 2 hrnky mletého máku (1 hrnek = 250 ml)
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 250 g tvarohu (volitelné, pro tvarohový makovec)
- Špetka skořice (volitelné)
Postup přípravy
- Smíchání surovin: V míse smíchejte mák, cukr, mouku, prášek do pečiva a skořici. Přidejte mléko, olej, vejce a tvaroh (pokud ho používáte) a vše promíchejte do hladkého těsta.
- Příprava plechu: Plech vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
- Nalévání těsta: Těsto rovnoměrně rozetřete na plech.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–30 minut, dokud makovec nezezlátne.
- Servírování: Nechte vychladnout, posypte moučkovým cukrem nebo přelijte citronovou polevou a podávejte.
Tipy pro dokonalý makovec
Chcete nadýchaný makovec recept? Nechte těsto chvíli odpočinout před pečením. Pro makovec s povidly přidejte vrstvu švestkových povidel před pečením – bude ještě vláčnější! Tento rychlý makový moučník můžete ozdobit malinami nebo podávat s kopečkem šlehačky – fantazii se meze nekladou.
Tento recept na makovec je jednoduchý, rychlý a neodolatelný – ideální hrníčkový makovec s tvarohem nebo bez něj. Vyzkoušejte ho a uvidíte, proč je to nejlepší makovec, na který si podsednete!
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.