Livance jsou skvělým způsobem, jak začít den s úsměvem. Příprava těchto nadýchaných lahůdek je jednodušší, než si myslíte, a za pouhých 20 minut můžete mít na stole teplé a chutné snídaně. Přidejte bobule a vaše livance budou ještě lahodnější. Pustíme se do toho?
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 2 vajíčka
- 300 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 1 špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- rostlinný olej na smažení
- čerstvé bobule podle chuti
Postup přípravy
- Do mísy přidejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva a vše dobře promíchejte.
- V jiném nádobí rozklepejte vajíčka a rozšlehejte je s mlékem.
- Pomalu přidávejte tekutou směs do suché směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto na lívance.
- Na pánvi zahřejte trochu oleje na střední teplotu.
- Pomocí naběračky nalijte těsto na pánvi a smažte, dokud se na povrchu neobjeví bublinky.
- Otočte lívance a smažte je z druhé strany, dokud nebudou zlatavé.
- Podávejte je teplé, ozdobené čerstvými bobulemi.
Ako pripraviť livance rychleji?
Pokud chcete připravit livance rychleji, můžete použít hotové lívancové těsto z obchodu. Stačí ho jen nalít na pánvi a smažit. Tím ušetříte čas na přípravu těsta a můžete se rychleji těšit na vaše oblíbené lívance.
Tipy a variace
- Pro nadýchanější lívance přidejte do těsta trochu kyselé smetany.
- Pokud máte rádi sladší lívance, můžete do těsta přidat více cukru nebo použít med.
- Experimentujte s různými druhy bobulí, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky, pro různé chuťové varianty.
Závěr
Livance jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou snídani. S naším jednoduchým receptem můžete mít na stole nadýchané lívance za pouhých 20 minut. Nezapomeňte přidat čerstvé bobule pro extra chuť a výživu. Vyzkoušejte tento recept a dejte nám vědět, jak se vám lívance povedly!
Podívejte se na další naše recepty: Bílý ocet: Jak s ním vyčistit nábytek od skvrn?
Pro více inspirace navštivte: Learn more recipes
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.