rajská omáčka je klasika, kterou milují všichni. Tento recept byl vybrán jako nejchutnější a připravíte ho za pouhých 30 minut. Ponořte se do světa lahodných chutí a překvapte svou rodinu nebo přátele tímto jednoduchým, ale úžasným pokrmem.
Ingredience
- 500 g rajčatového protlaku
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička majoránky
- 500 ml vody
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- V hrnci rozpáľte olej a přidejte cibuli. Smažte ji do zlatava.
- Přidejte nasekaný česnek a smažte ještě chvíli, aby se česnek uvolnil.
- Přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte.
- Přidejte vodu, cukr, sůl, pepř a majoránku. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.
- Omáčku pravidelně míchejte, aby se nepřipálila.
- Po 20 minutách omáčku ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
- rajská omáčka je hotová, když je hustá a chutná.
Ako pripraviť rajská omáčka rýchlejšie?
rajská omáčka se dá připravit rychleji, pokud použijete rajčatový protlak místo čerstvých rajčat. Stačí protlak rozmíchat s vodou a přidat koření. Tímto způsobem ušetříte čas na vaření a stále si vychutnáte skvělou chuť.
Tipy a variace
- Do rajské omáčky můžete přidat mleté maso pro bohatší chuť.
- Pokud máte rádi sladší omáčku, přidejte více cukru.
- rajská omáčka se skvěle hodí k těstovinám, rýži nebo bramborům.
- Pokud chcete jemnější omáčku, můžete ji po uvaření rozmixovat.
Závěr
rajská omáčka je skvělým pokrmem, který zvládne připravit každý. Tento recept je jednoduchý, rychlý a především velmi chutný. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným. Nezapomeňte sdílet tento recept s přáteli a rodinou!
Podívejte se na další naše recepty: Recept na lahodný jahodový koláč: Skvělý letní dezert pro každou příležitost
Pro více inspirace navštivte: Learn more recipes
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.