Site icon Domě tips

Velikonoční nádivka, skvělý pokrm na sváteční stůl!

Domě tips Screenshot_166-1024x677 Velikonoční nádivka, skvělý pokrm na sváteční stůl! recepty

Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který nesmí chybět na svátečním stole. Příprava této lahodné speciality je jednoduchá a rychlá, takže si ji může připravit každý, i začátečník. S naším receptem budete mít velikonoční nádivka hotovou za pouhých 45 minut. Pustíme se do toho?

Ingredience

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájejte na menší kousky a dejte je do mísy.
  2. Mléko ohřejte a nalijte ho na rohlíky, aby se dobře nasákly.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte na másle do zlatova.
  4. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky a přidejte k opečené cibuli.
  5. Vejce rozšlehejte a přidejte k rohlíkům, dobře promíchejte.
  6. Přidejte opečenou cibuli s uzeným masem k rohlíkům a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  7. Směs dobře promíchejte a dejte na plech vyložený papírem na pečení.
  8. Pečte ve předhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut, dokud nádivka nebudou krásně zlatavá.
  9. Po upečení nechte velikonoční nádivka chvíli odpočívat, než ji podáte.

Ako pripraviť velikonoční nádivka rýchlejšie?

Velikonoční nádivka se dá připravit rychleji, pokud použijete předem opečenou cibuli a uzené maso. Můžete také použít rohlíky, které jsou již trochu starší, protože se rychleji nasáknou mlékem. Takto ušetříte čas a velikonoční nádivka bude stejně chutná.

Tipy a variace

Závěr

Velikonoční nádivka je skvělý pokrm, který dodá vašemu svátečnímu stolu tu pravou atmosféru. S naším jednoduchým receptem ji zvládnete připravit rychle a snadno. Nezapomeňte experimentovat s různými přísadami a najděte si svou oblíbenou verzi. Přeji vám příjemné vaření a chutné Velikonoce!


Podívejte se na další naše recepty: Po přečtení tohoto článku budete chtít vyměnit polovinu elektrických spotřebičů ve vaší koupelně.

Pro více inspirace navštivte: Learn more recipes

Exit mobile version