Rychlý a Chutný babiččiny koblihy za 15 minút

Domě tips Rychly-a-Chutny-babicciny-koblihy-za-15-minut-1745314589 Rychlý a Chutný babiččiny koblihy za 15 minút recepty

Hledáte rychlý recept na babiččiny koblihy? Pokud ano, jste na správném místě! Představujeme vám jednoduchý a rychlý recept na babiččiny koblihy, které si zamilujete. Připravte si je za pouhých 15 minut a vychutnejte si chuť dětství.

Proč si ho Zamilujete?

Babiččiny koblihy jsou klasikou, kterou milují jak děti, tak dospělí. Tento recept je nejen rychlý, ale také velmi jednoduchý. Stačí pár základních ingrediencí a za chvíli máte na stole teplé, chutné koblihy. Navíc, pokud máte rádi tradiční chuť, tento recept vás nesklame.

Ingredience Domě tips Co-budete-potrebovat-1745314589 Rychlý a Chutný babiččiny koblihy za 15 minút recepty

  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Olej na smažení
  • Cukr na obalení

Kroky Přípravy Domě tips Krok-za-krokem-1745314590 Rychlý a Chutný babiččiny koblihy za 15 minút recepty

  1. Připravte těsto: Do mísy dejte mouku, vejce, mléko, cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  1. Smažení: Do hluboké pánve nalijte olej a zahřejte ho na střední teplotu. Pomocí lžíce nebo dávkovače těsta tvarujte koblihy a opékejte je z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
  1. Obalení: Upečené koblihy vyjmejte z oleje a ihned je obalte v cukru.

Jak Ušetřit Čas?

Pokud chcete ušetřit čas, můžete si těsto připravit dopředu a nechat ho v lednici. Když budete připraveni na smažení, stačí ho vytáhnout a pokračovat podle receptu. Také můžete použít automatický dávkovač těsta, který vám usnadní tvarování koblížků.

Tipy na Vylepšení

  • Plnění: Pokud máte rádi plněné koblihy, můžete je naplnit džemem nebo čokoládovým krémem. Stačí do hotových koblížků udělat malý otvor a naplnit je pomocí cukrářského vaku. Domě tips Rychly-a-Chutny-babicciny-koblihy-za-15-minut-1745314589 Rychlý a Chutný babiččiny koblihy za 15 minút recepty
  • Ochucení: Přidejte do těsta trochu vanilkového extraktu nebo skořice pro další chuťovou dimenzi.
  • Zdravější varianta: Místo smažení můžete koblihy péct v troubě. Stačí je rozložit na plech s pečícím papírem a péct při 180°C asi 15 minut.

Podávání

Babiččiny koblihy chutnají nejlépe teplé, hned po upečení. Podávejte je s šálkem čaje nebo kávy a vychutnejte si chvíle pohody. Pokud máte návštěvu, určitě je překvapíte těmito rychlými a chutnými koblížky.

Babiččiny koblihy jsou skvělým způsobem, jak si připomenout staré časy a vychutnat si tradiční chuť. S naším rychlým receptem můžete mít tyto lahodné koblížky na stole za pouhých 15 minut. Tak co říkáte, vyzkoušíte je tento víkend? Nezapomeňte, že nejlepší recepty jsou ty, které sdílíme s rodinou a přáteli. Bon appétit!

Podívejte se na další naše recepty: Domácí mexický guláš: Tipy od Babičky

Pro více inspirace navštivte

Napsat komentář